26 January 2009

Status quo


Om 4 omgange er jeg nået til halskantens begyndelse. Når jeg kommer dertil laver jeg opklipningsmasker ligesom ved ærmegabene, og fortsætter således med at strikke rundt. Det varer altså ikke længe nu, så er bullen strikket!
Der er gået et stykke tid siden min sidste opdatering, så jeg lægger en hel masse tid til: 4½ time.

18 January 2009

Så er ærmegabet nået.

Ved 44 cm begyndte jeg på ærmegabet. Det passede helt perfekt med at jeg samtidig havde strikke alle fire etaper af mit mønster, d.v.s. en hel rapport i højden.
Sweateren skal jo ikke deles og der skal ikke strikkes frem og tilbage. Nej, strikningen fortsætter selvfølgelig rundt, og så laver jeg simpelthen nogle ekstra masker der hvor ærmet skal sidde. Disse opklipningsmasker er der 10 af, plus 2 kantmasker. Altså 12 nye masker i hvert ærmegab. Jeg strikker kantmaskerne i bundfarven, og klippemaskerne skiftevis med den mørke og lyse, i tern-mønster. På den måde bliver garnerne i opklipningsstykket tæt sammenvævede og man kan bare klippe op uden at sy først!Til ærmegabet har jeg flyttet omgangens begyndelse en halv rapport. Dette fordi jeg gerne ville have et ærme-indhak, og for at mønsteret skal passe pænt efter indtagningerne var dette nødvendigt. Som start på ærmegabet har jeg sat 1 maske i hvile på en sikkerhedsnål. Det er den midterste maske i motivet. Dernæst har jeg slået de nye klippemasker op og fortsat strikningen rundt. Gentaget det ved det andet ærme, naturligvis. På de følgende 6 omgange har jeg lavet en indtagning på hver side af ærmegabene, indtil det igen passede med en hel mønsterrapport i siden.
Og længere er jeg ikke nået på nuværende tidspunkt.. Der lægges 4 timer til. :-)

13 January 2009

Find 5 fejl..


Ja, jeg har allerede flere steder strikket med andre farver end der står i mit diagram. Men det får være - heldigvis er designet velegnet til at skjule småfejl i, det ser jo nærmest ud som om det skal være på den måde!
Jeg har nu strikket 38 cm. Ærmegabet nærmer sig, langsomt men sikkert.
Jeg lægger 2 timer og 25 minutter til.

10 January 2009

En lille opdatering


Der har ikke været så farlig meget tid til strik her i løbet af årets første arbejdsuge. Travlhed i butikken med både kunder og status-optælling har krævet en del af opmærksomheden. Men siden sidst kan jeg lægge 2 timer og 25 minutter til.
Bullen er nu 31 cm, inklusive ribben, og jeg er midt i 3. mønsterbort.
Husk nu at det er tilladt at bruge mit mønster, hvis nogen får lyst! Det ville glæde mig hvis nogen tog udfordringen op, men jeg vil helst ikke strikke om kap :-) På et senere tidspunkt vil den fulde opskrift blive lagt ud, men den er ikke færdig endnu. Det er dog muligt at starte op ved at læse blog-indlæggene fra starten!

06 January 2009

Hverdagen slog lige til!

- og stjal rigtig meget af min strikketid.. Jeg kan således kun lægge ½ time til den samlede tid og vise et øjebliksbillede:

Bullen er nu ca. 20 cm inklusive rib, og jeg har strikket en halv mønsterrapport.
Tak til alle jer der følger med i tidtagningsprojektet, for de dejlige kommentarer og i det hele taget jeres interesse :-)

04 January 2009

Næste diagram klar

Her kommer tegningen til omgang 22 til 42. Jeg er i skrivende stund kommet til omgang ca. 36 - 37 stykker, og det skal der nok komme fotos af snart!
Jeg lægger 2 timer og 45 minutter til.

03 January 2009

16 cm strikket


Jeg er nu godt i gang med første del af den lange mønsterrapport - den er 4 gange så lang som det viste. Jeg har endnu ikke fået hele rapporten tegnet i diagram-form, men her kommer hvad jeg har indtil nu:

Jeg lægger 2 timer og 50 minutter til.

01 January 2009

Godt i gang!


Ribben er strikket og de første 5 omgange af bullen er strikket. Så nu er jeg rigtig i gang, føler jeg. Jeg er ved at tegne diagrammerne pænt ind, så snart bringer jeg dem her på bloggen.
Men bullen strikkes som sagt på pind 4 mm, og på første omgang er der taget 8 masker jævnt ud, så der i alt er 224 masker.
Jeg lægger hermed 1 time og 55 minutter til tidsforbruget.