17 February 2009

Det træge punkt..

Det første ærme er altid det sværeste sted for mig når jeg strikker en sweater. Med de korte omgange er det ikke så easy-going som bullen - hele tiden skal der skiftes farve og kigges på diagram, og indtagningerne på hver fjerde omgang skal huskes! Og der er stadig et godt stykke igen inden sweateren er færdig. Et rigtig dødt punkt er det..
I løbet af den sidste uges tid har jeg da også kun strikket på tids-sweateren i 2 timer og 15 minutter. Det skrider bare slet ikke fremad, synes jeg, og desuden har jeg en million-milliard andre ting at lave lige nu (både sjove og kedelige..).
Anyway. Sådan her ser den ud lige nu:
Den skal nu nok blive færdig engang snart, trods alle mine lamme undskyldninger og ynkelige overspringshandlinger..

08 February 2009

Halskant og et påbegyndt ærme.

I løbet af den sidste uges tid - og der er brugt 5 timer og et kvarter på projektet - har jeg fået klippet op fortil og strikket halskanten. Det ene ærmegab er også klippet op og ærmet påbegyndt.
Jeg har desværre ikke fået taget fotos af selve opklipningen, fordi der var teknisk knas med batteriopladeren til mit kamera lige den aften jeg skulle i gang med det. Men der er jo stadig et ærme der skal klippes op til, så da vil jeg være klar med skudklart kamera!
Jeg er ved at være i bund med en af farverne nu. Det er den lys-grå. Derfor har jeg lavet lidt om på mønsteret og erstattet en del af den lys-grå med den mørkere grå. Det er der såmænd nok ikke nogen der lægger mærke til.. ;-)

01 February 2009

Bullen er strikket!

I aftes blev jeg færdig med at strikke selv bullen af sweateren. Nu tilbagestår kun ærmer og halskant!
På det øverste billede ses den ene skulder, som jeg har strikket sammen fra vrangsiden. Det giver en fin lukning, især hvis man lige tænker på at få mønstrene til at mødes fint over skulderen. Dette har jeg opnået ved at slutte strikningen midt i et motiv, så de to halvdele mødes i skuldersømmen.

På det nederste billede viser jeg opklipningsmaskerne i det ene ærme. Opklipningen er enkel: jeg klipper simpelthen midt i klippemaskerækken (uden at sy først). Dernæst strikker jeg masker op lige indenfor kantmasken og strikker ærmet rundt, oppefra og ned. På samme måde laver jeg halskanten.
Når ærmet/halskanten er strikket trimmer jeg klippemaskerne ned til 2 - 3 maskers bredde, syr kastesting omkring dem så de ikke løber, og syr dernæst kanten ned, også med maskesting.

Jeg lægger 3 timer og 25 minutter til..