01 February 2009

Bullen er strikket!

I aftes blev jeg færdig med at strikke selv bullen af sweateren. Nu tilbagestår kun ærmer og halskant!
På det øverste billede ses den ene skulder, som jeg har strikket sammen fra vrangsiden. Det giver en fin lukning, især hvis man lige tænker på at få mønstrene til at mødes fint over skulderen. Dette har jeg opnået ved at slutte strikningen midt i et motiv, så de to halvdele mødes i skuldersømmen.

På det nederste billede viser jeg opklipningsmaskerne i det ene ærme. Opklipningen er enkel: jeg klipper simpelthen midt i klippemaskerækken (uden at sy først). Dernæst strikker jeg masker op lige indenfor kantmasken og strikker ærmet rundt, oppefra og ned. På samme måde laver jeg halskanten.
Når ærmet/halskanten er strikket trimmer jeg klippemaskerne ned til 2 - 3 maskers bredde, syr kastesting omkring dem så de ikke løber, og syr dernæst kanten ned, også med maskesting.

Jeg lægger 3 timer og 25 minutter til..

5 comments:

 1. jeg er nemlig også ved at strikke en sweater hvor der skal steekes. kan du forklare hvad det er I danskere kalder for kastesting? eller når du når dertil, måske vise et billede, jeg er sikker på det er noget jeg kender, bare kender ikke jeres navn for det.
  kh.fra Island
  Frida

  ReplyDelete
 2. Frida, jeg er selv usikker på om det er det rigtige ord.. Men kastesting omkring en kant (i min verden) er blot en helt enkel syteknik hvor man syr så tråden lægger sig rundt omkring kanten. Hvis man syr begge veje danner det krydsede sting og en mere holdbar opklipningskant. Jeg skal nok vise billeder når jeg klipper op til det første ærme :-)

  ReplyDelete
 3. tusind tak, jeg venter spændt!
  kh.fra Island
  Frida

  ReplyDelete
 4. Den er rigtig flot den lille trøje. Har du mønster til den? eller det har du selvfølgelig ;o) men hvor kan jeg skaffe mig et?

  På forhånd tak
  Susanne Mathiassen

  ReplyDelete
 5. Kunne jeg få dig til at svare mig på min mail? susannem@thiassen.dk

  Tak ;o)
  Susanne

  ReplyDelete